lördag 16 januari 2010

Chitwan

Ja, nu ar vi i Chitwan, Vi var har for 17 ar sedan och ingenting ar likt. Allt har forandrats till det samre. I alla fall for oss turister. Mycket folk och for lite djur. Har har varit inbordeskrig for nagra ar sedan och mycket djur jagades och dodades.
Resan hit tog oss ca 9 timmar. Vi akte minibuss. Upp over ett pass pa 1700 meter och sedan nedfor. Det var bilko hela tiden. Vagen smal och dalig. Stup bade upp och ner. Det var manga olyckor utmed vagen.Men nu ar vi i alla fall har.
Vadret ar kallt pa natten och hyfsat varmt pa dagen. Igar vandrade vi i djungeln och red pa elefant. Vi sag nagra noshorningar och apor och faglar. Vi akte aven kanot pa floden.
Idag skall vi aka med jeep djupare in i parken och da hoppas vi att vi kan se lite mer djur.
Maten ar bra och ganget vi aker med ar trevliga. Vi ar 11 st + guiden Debah (indier). Vi aker tillbaka till Bhaktapur i morgon. Det blir nog en tuff resa om koerna blir lika som nar vi akte ner. Detta ar namligen huvudvagen fran Indien och nastan allt de saljer i Nepal, och det ar inte lite, kommer fran Indien.
Vi har ocksa varit inne i Kathmandu. Det var MYCKET folk. Pa vissa stallen gick det nastan inte att komma fram, Folk, bilar och sist men inte minst motorcyklar. Det var som att komma till himlen att komma tillbaka till Bhaktapur.
Vi har forsokt ett par ganger att skicka bilder och blogga via mobilen, men det fungerar inte. Hoppas att det blir battre i Indien.
Jag skall gora bilderna lite storre i kameran nasta gang vi skickar bilder. Vet inte riktigt nar, Maste ha en dator dar vi kan koppla in kameran.

tisdag 12 januari 2010

Bhaktapur












Lite bilder

måndag 11 januari 2010

Framme till slut

Efter en lang resa ar vi antligen framme i Bhakhtapur. Vi bor pa ett litet gasthus i ett KALLT rum. Har ar inte manga grader varmt pa natten. Pa dagen ar det skon sommarvarme. Idag har vi varit och lamnat solglasogen pa ogonkliniken. Det tar mycket lang tid att forflytta sig. Vagarna ar i usel kondition och mycket dammiga. Sen har vi vandrat runt har i Bhakhtapur. Just nu har vi atit och om vi tittar ut ar allting svart. De bryter strommen kl 19.00 och vi vet inte riktigt nar den kommer tillbaka. Detta hander varje kvall.