lördag 30 januari 2010

Smycken


Gunnels inköp hittills!

Varanasi


Hotellet, nästan lyxklass

forts Varanasi ...

Forsta kvallen i Varanasi var vi ute pa en battur langs alla Gath pa Gagnes. Vi sag bl a likbranning och badande manniskor. Gagnes ar superskitig och det ar rent ut sagt farligt att bada i den, men man bryr sig inte. Vi satt sedan i batarna och tittade o lyssnade ocksa pa en cermoni, dar man tillbedjer floden.,  som raknar som alltings moder. Denna cermoni utfor man varje kvall.
Igar var vi pa en tur till den plats dar Buddha startade sin lara. efter det besokte vi en sidenaffar. De visade forst sangoverkas, som var en orgie i vackra farger och monster. Alla var lite forsiktiga, men sedan kom det fram schalar och tyger till klader. Da borjade kopfesten. Vi var dar i ca 4 timmar och vi handlade en del.
Vi har akt cykelrickshaw o autorickhaw. Det ar en upplevelse i sig. Det gar inte att rattvist beskriva trafiken, det maste upplevas. Men det narmaste man kan kalla det ar KAOS. Bilar, motorcycklar, rickshaws, cyklar o kor i en enda rora.
Idag har jag fatt massage pa hotellet och vi tanker bara lata oss. Vi bor fint, med en tradgard vi kan sitta och sola i. I morgon aker vi vidare till naturreservatet Bandargarn, en tagresa pa ca 8 timmar o 3 timmars jeep.

fredag 29 januari 2010

Bangladesh


Möte med en grupp skolflickor.

Sundarban


Båten som bodde på i 4 härliga o lata dagar.

Varanasi


Besöker Sarnath, där Budda startade sin lära.

Varanasi


På utflykt med auto- rickshaw

Blomstermarknad


I kväll åker vi nattåg till Varanasi. Hoppas hitta internet

Calcutta


Tillbaka i Indien

Bengaliska Viken



Bangladesh


Startade kl 6 från Calcutta o efter 7 tim är vi på båten på väg till Sundarbarns

Bangladesh


Startade kl 6 fr Calcutta o är nu efter 7 tim i Bangladesh

torsdag 28 januari 2010

Varanasi

Vi har inte varit i narheten av en dator pa manga dagar nu och blogga fran mobilen har inte heller gatt bra.
Vi flog fran Kathmandu till Calcutta. Calcutta ar en jattestor stad, ca 20 milj manniskor, och det marktes. Vi var tva natter dar och sedan akte vi till Bangladesh.
I Kulhna hoppade vi pa en bat och dar levde vi i 5 dagar. Vi akte genom Bramaputtradeltat i ett naturreservat, Sundarban. Solen sken hela dagarna och vi gjorde sma turer in i deltat, bade med en liten bat och vandrade. Vi levde riktigt lyxliv. Baten var bara till for oss och vi hade en perfekt service. Frukost, lunch och middag och daremellan the, kakor och frukt. Vi sag en del djur, krokodiler, apor, hjortar och en mangd faglar, men ingen tiger. Efter de harliga dagarna i Sundarban bodde vi en natt i Kulhna, som ar en gammaldags stad med mycket vanliga (friendly) manniskor.
Ater till Calcutta dar vi blev bjudna pa lunch av var guide Deba. Roligt att komma till ett indiskt hem. Vi akte ocksa pa en sightseeing, dar vi bl.a. besokte blomstermarknaden och tagstationen. Vi tror att vi aldrig sett sa mycket manniskor pa en gang. Det formligen kryllade av dem. TRANGT.
Pa kvallen akte vi med nattag till Varanasi (15 timmar), dar vi nu har fatt vart rum och varit och atit lunch. I eftermiddag skall vi ut pa tur pa Gagnes och aven besoka alla olika Ghat. Ghat ar trappor ner till Gagnes dar olika ritualer utfores. Bl.a. badar man i detta MYCKET skitiga vatten. Alla hinduer vill komma till Varanasi en gang i sitt liv. Ungefar som Mekka for muslimer. Har skall vi nu stanna ett par dagar och har har vi tillgang till internet, sa kanske vi skriver lite mer senare.
Tyvarr fungerar det inte att ta in bilder, men vi skall forsoka skicka via mobilen igen och se om det gar.

onsdag 27 januari 2010

Bangladesh


Startade kl 6 fr Calcutta o är nu efter 7 tim i Bangladesh