måndag 4 januari 2010

Nu börjar vår resa att ta form. Vi har  bestämt vem vi skall anlita för vår egna runtur i Rajasthan.  Det har varit lite förhandlande hit o dit, men nu har allt fallit på plats (hoppas vi). 

Så här blir vår resa:
Först skall vi åka med Läs o Res på en naturresa i Nepal o Indien. Vi åker på lördag till Kathmandu , via London o Delhi. Vi var i Nepal för 17 år sedan o det skall bli spännande att se hur det ser ut idag. Förmodligen har inte mycket förändrats.

Från Kathmandu åker vi till nationalparken Chitwan med buss. Det är inte någon resa jag ser framemot. Vi har åkt vägen en gång innan. Det är stup upp och stup ner. Vägen är dålig och mycket trafik. Detta är huvudleden till Indien, så allt gods kommer denna väg. De kör som dårar. Inte så fort, för det tillåter inte vägen, men de kör om  precis var som helst. Backe eller kurva, so what, men tuta kan de. Vi räknade ut att de tutar mer på en timme än vad vi gör i hela vårt liv.

Efter besöket i Chitwan, åter till Kathmandu och vidare till Kolkata (Calcutta). Därifrån till naturreservatet Sundarbans i Bangladesh. Där skall vi bo ombord på en båt i 4 dagar. Vi hoppas att få se TIGER (inte Woods utan det randiga djuret).

Efter det åker vi tillbaka till Indien och med tåg till två nationalparker till, Bandhavgarh o Keoladeo Ghana. Vi kommer också att besöka Varanasi och givetvis också Taj Mahal. Resan tar slut i Delhi efter 33 dagar.



Sen kommer vi att fortsätta med hyrd bil o chaufför att åka runt i Rajasthan i 18 dagar.  Rajasthan betyder Konungarnas land med fantastiska byggnadsverk och öknens romatik. Såhär kommer vår tur att se ut: Delhi – Bagar – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar - Jaipur – Delhi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar