tisdag 16 februari 2010

Jaisalmer - Jodhpur

Nu har vi kommit till Jodhpur, den bla staden. Husen i den gamla delen ar ljusbla. Ratt fint. Vi var tva natter i Jaisalmer, en underlig stad. Karnan i staden bestar av ett fort som ligger pa ett sandstensberg, som reser sig mitt i oknen. Fortet ar gammalt och bestar av tempel, bostader och nu aven turistaffarer. Lite for mycket turister. Hotellet som vi bodde pa var fint, med en fin takterass med restaurang.
Vi har varit och tittat pa sanddynerna i solnedgangen, men vi red inte pa kamel, som manga andra gjorde.
Hans har skickat en del bilder med mobilen. Ibland har det blivit 2 likadana, men det ar battre med 2 an inga alls.
Idag har vi akt till Jodhpur och tanker stanna har i tva natter. Pa vagen hit stannade vi och tittade in i en gard i en by. Det var ett antal hyddor som lag i en ring runt en gardsplan. Det var rent, men mycket, mycket fattigt. Koket var en hydda, med kokkarl och en oppen eldstad pa golvet. En annan hydda sov man i. Familjen bestod mest av kvinnor och vi blev inte riktigt kloka pa om de var mer an en fru i huset. De sa att de var systrar och att mamman var ute pa faltet, men tva av kvinnorna bar pa smabarn, som verkade vara i samma alder.
Vi har varit forkylda bada tva, men nu verkar det att slappa. (det blir lite roliga ord da o da nar man inte har nagra prickar)
Ni som laser detta far garna lamna kommentarer. Det skulle vara trevligt att veta vem som foljer var blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar