söndag 14 februari 2010

Rajasthan

Nu har vi som ni forstar lamnat Delhi. Vi aker nu bil, Toyota Innova, med bara oss som passagerare. Rena lyxresan. Det gar inte speciellt fort. Vagarna har ar hyfsade, men det ar mycket trafik och manga olika fordon pa vagarna, fran kameler, bufflar till lastbilar. Det finns ocksa hjordar av getter, far och kor som stor trafiken. Vi kor ungefar 5-6 mil i timmen. Vi har overnattat pa ett par fina stallen. Gamla handelshus, Havelis, som ar omgjorda till hotell. Stora rum med fina gamla mobler.
Vi har varit tva natter i Bikaner och bodde i den gamle premiarministerns bostad, 120 ar gammal. Idag drivs den hotell av ministerns barnabarnsbarn.  Det fanns manga byggnader, da ministern hade 4 fruar och alla hade sitt revis. Just nu pagar det brollop.
Agarens syster skall gifta sig och vi var inbjudana att delta. Ett brollop pagar i manga dagar. Som vi forstar det firas de forsta dagarna av brud o brudgum var for sig. Da det var systern som gifte sig var det kvinnora som firade pa hotellet. Det var dans varje kvall. Forsta dagen kom alla kvinnor med presenter. Mycket tyger, saris, och pengar. Detta var ett finare brollop och bruden fick manga presenter. Kvinnorna hade sina basta smycket och klader pa sig. Mycket fargrikt och vackert. En brudklanning ar mycket utsmyckad med pajetter och dyl. Den ar mycket tung, vager sakert flera kilo. Pa kvallen var det dans. Endast kvinnorna hade tilltrade och de dansade till en liten orkester som fick smapengar hela tiden. Dag tva firades pa kvallen med dans igen. Dag tre akte vi.
Rajasthan bestar mest av oken, speciellt i de vastra delarna. Nu sitter vi pa en takterass i Jaisalmer och njuter av kvallningen. Just nu ar klimatet perfekt, men snart blir det kallt och da galler det att ta klader pa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar