torsdag 25 februari 2010

Anands brollop

Anand, var chauffor, skall som sagt gifta sig. For ett par dagar sedan visste han bara att det skulle bli i april. Hans foraldrar, brudens foraldrar och en Brahmin (prast)  skall bestamma vilka dagar som passar bast. Det finns en massa tecken om hur det skall vara. Nu ar det bestamt att han skall gifta sig den 1 o 2 april. Det borjar med att hans foraldrar skanker en del juveler, tyger etc till bruden, som blir hennes personliga egendom. Sen hoppas han att han far nagat fran bruden ex. klocka, skor eller nagot annat.
Bruden har han, som sagt aldrig sett. Hon kommer fran en by ca 4 mil fran hans by. Man far inte gifta sig med nagon narmare an ca 3 mil fran byn. Kanske for att forhindra inavel.
Nar man bor i en by ar allting mycket reglerat. En kille kan inte ha en tjej som van, an mindra som flickvan. Man umgas bara inom konen. Det ar bara i staderna man kan umgas mellan konen, formodligen i smyg. Foraldrarna far inte veta nagot.
Anand ar en mycket sympatisk person och valdigt rar. Han har varit en utmarkt chauffor och igar bjod han oss pa bio, Raj Mandir Cinemas. Det var en stor rosa byggnad, lite av Disney. Salongen var jattestor. Vi sag en omtalad film som heter My name is Khan. Filmen var 3 timmar lang, med en liten paus i mitten. Det var ingen typisk indisk film. Det  fanns intedans i den, men dar var romantik, spanning, tragik, humor etc i den. Storyn var bra och vi kunde folja den ratt sa bra fast vi inte forstod manga ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar