måndag 8 februari 2010

Bandhavgarh

Vi har via HD forstatt att det ar kallt o snoigt darhemma. Har ar det varmt. Natterna ar lite kyliga men dagarna ar riktigt varma.

Efter en laaang resa med tag (12 timmar)  och bil (2,5 tim)  fran Varanasi kom vi till nationalparken Bandhavgarh kl 2 pa natten. Dar var riktigt fint och vi bodde lyxigt. Tiden dar, 4,5 dagar, tillbringade vi med att aka safariturer med jeep tva ganger om dagen och daremellan latade vi oss.
Det var svart att upptacka tigern, men en dag sag vi tre tigrar och en leopard. Leopard ar valdigt sallsynt att se i parken. Den forsta gangen vi sag tiger, 2 st,  akte vi forst med jeepen. Nar tigrarna var lokaliserad kom det elefanter, som vi fick klattra over till for att komma nara tigrarna som lag och sov o solade sig langre in i djungeln. Vi var bara ett par meter ifran dem.
Strax innan parken skulle stangas pa eftermiddagen upptacktes en leopard. Det var full kaos med alla jeepar och man kan val nastan saga att vi korde rally for att komma till for att se den o fotografera den. Vi fick ett par hyfsade bilder.
Vi sag ocksa en massa andra djur. Morgonturen, kl 05.45, var riktigt kall. Det gallde att vara kladd som for att aka skidor. Det blev varmare nar solen borjade skina pa oss. Det var otroligt dammigt. Alla klader, kameror och kikare fick rengoras efter varje tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar