måndag 8 februari 2010

Taj Mahal

Nu sitter vi framfor datorn pa hotellet i Bharatpur. Vi kom hit efter annu en lang tagresa, nattag, till Agra. Tag har i Indien ar inte precis punktliga, sa vi skall inte klaga dar hemma. Taget vi skulle aka med var drygt tva timmar forsenat. Det ar lite kaos innan man har kommit pa plats. Manga ganger galler det att ha vassa armbagar. Indierna ar som sagt manga. Vi akte i AC 3-baddskupe, vilket betyuder att det ar tre baddar pa hojden, inga dorrar utan tva baddar pa tvaren pa andra sigan gangen. Vi skall vara glada att vi inte akte 3-e klass. Dar forsoker man fa in sa manga som mojligt och man kan lungt saga att det ar trangt.
Inna vi kom till Bharatpur besokte vi Taj Mahal. Det var en upplevelse. Mausoleumet ar mycket vackert. Se bilden som vi skickade med mobilen. Dar var mycket folk och alla fotograferade mycket. Taj Mahal har ca 20.000 besokare varje dag. Det ar gjort marmor och ar mycket detaljrikt med manga inlaggningar. Det tog tusentals arbetare drygt 20 ar att fardigstalla.
Sedan besokte vi Agra fort, som byggdes nar Agra var huvudstad i Indien pa 1500 -1600 talet. Fortet var marahadjans bostad, med avdelningar for harem, besokare, soldater och tjanare etc. En maktig skapelse. Fran fortet kan man ocksa se Taj Mahal pa avstand, vilket var mycket vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar